Interior Design Portfolio

The interior design team at Dick Clark + Associates provides design services for commercial and residential projects. Our projects are both independent interior design and projects that are integrated with architectural services. We approach each project as collaboration with the owners to be able to realize their goals and dreams.
all photography by Paul Bardagjy unless noted otherwise

The interior renovation of this condominium converted a cramped and divided two-bedroom, two-bath unit into a spacious and open one-bedroom, two-bath unit. Inspired by the client's collection of art, the design focused on creating a backdrop for the art collection. The renovation takes advantage of the spectacular city and capitol views. Classic modern furniture and fixtures create a timeless and sophisticated quality.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

This home was renovated for new residents from an original Dick Clark Architecture home that was completed in 1997. The renovation involved extensive renovation of interior finishes. The project features a dramatic custom light fixture over the dining table that serves to emphasize the grand vaulted ceilings of the home.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

The interiors of The Spring in downtown Austin reflect the contemporary style of the residential condominium tower. The modern furniture selections emphasize multi-functioning spaces that efficiently make use of the interior space. The interior finish selections included rich, dark wood furniture, combined with bright color and form from abstract art and modern accessories.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF



Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

This condominium renovation was recently completed on the top floor of the 360 Condos in the heart of downtown Austin. The given program, to blend elements of new contemporary design details with the owner’s exotic furniture and design preferences, resulted in natural flows and uninterrupted views out into the city. This openness is a product of pocket doors, double height spaces and a layout for the master bath that blends effortlessly with the master bedroom. Stunning finishes and attention to detail were especially important in the design for this space.

Click through boxes at right for more images.

The lobby of this luxurious residential tower provides a tranquil transition from the street to high-rise living. Subtle textures and elegant patterns compliment the clean, sleek lines of the space. Natural light penetrates deep into the room, highlighting the cut limestone and casting unique shadows on the textured stone. Modern furnishings and refined details contrast with the rustic quality of the stone to create a calm and intimate space.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

Built for an active family of four, this house in the Westlake Hills area of Austin is framed by a beautiful creek and limestone bluff. Exterior walls of local stone blend with the outcroppings of the creek. The plan is organized around outdoor courtyards, existing trees and a pool. The design brings together traditional and contemporary forms and textures to create a home with welcoming spaces.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

This condominium renovation began as a standard two- bedroom flat and by working closely with the client was customized into generous living quarters for an active bachelor. The urban loft includes an entertainment area, ample closet space, efficient storage and a luxurious master suite and bath. Materials include Sapele ribbon mahogany millwork, mahogany floors, glass tile and granite countertops. Rich materials complemented by the earth tones of the sleek furnishings create a contemporary, subdued retreat.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

The penthouse has an inviting composition of rich Anegre millwork, cherry wood floors contrast with expansive floor to ceiling glass walls. Storage and functionality were absolute necessities in order to keep the plan open enough for entertaining and efficient enough to hide everything away in its perfect place.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

This finish-out of a 3,000 sq. ft. body sculpting and skin care center was designed to make clients feel they were in a luxury spa rather than a medical office. To achieve this ambiance, inspiration was drawn from the rich colors and materials of Japanese architecture and design, but with an eye towards creating a fresh, clean look. A base of golden wheat brings warmth and softness to the space, while dark stained cabinetry tailors each space to the needs and functions of the practice.

Click through boxes at right for more images.

Northwest Pediatrics is a private practice of doctors and healthcare providers, who asked us to create an office that children would enjoy visiting. At the entry, bold curved forms guide patients to the check-in counter and offer areas to explore, rather than the typical waiting room. Exam rooms flank the central space, leaving the back area for private doctors’ offices and an employee break room. Bright patterns and colors of displayed toy collections are used to separate spaces, mark entries and most importantly entertain young patients.

Click through boxes at right for more images.

This house sits on a small peninsula in Lake Travis. The plan is organized around a serpentine spine that transects a series of stonewalls that define the spaces. Shed roofs enclose soaring and also smaller more intimate spaces. Materials include coursed limestone walls, stone flooring and grain matched walnut cabinetry.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

This 2,600 sq ft home on a secluded site in west Austin uses formal geometries to define space and function. Inspired by contemporary Mexican architect- ure, the house is defined by brightly colored stucco walls. A round purple chimney, red metal windows and a curved roof contrast against the neutral olive stucco façade. Bold colors and geometries also define the interior of the home in dramatic accent walls and custom metal- work. A 5-star project in the Austin Green Building Program, it incorporates rainwater collect- ion and sustainable materials.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF

The remodel of this original 1970’s home took cues from the original style of the house. Warm wood screen walls and decorative elements were added to the to the living room to enhance it and to direct circulation through the space. Furnishings were selected to complement the architecture. The master bedroom, bathroom and closets were totally redesigned with a new organization that reflects contemporary living standards.

Click through boxes at right for more images. [PDF]

  • Project Info PDF