• DICK CLARK + ASSOCIATES
    Mount Bonnell

LOCATION
Austin, TX

SIZE
2,600 sf

Located on a small, steep, heavily wooded site, this 2,600 square foot home called for 
a compact design solution. The five level cubic form rises from the bottom of the site mitigating neighborhood height restrictions while maintaining a scale appropriate to the surrounding homes. Designed for a young couple, the open floor plan makes efficient use of the small footprint of the structure. The double height living room has large expanses of glass that look out over the pool and patio. Entry to the home occurs at the middle level by way of a steel and wood bridge that terminates at a poured concrete wall supporting the main interior stairwell. This monolithic element subtly contrasts with the burnished concrete block walls of the house and acts as a backdrop to an existing Post Oak.

  • DICK CLARK + ASSOCIATES
  • DICK CLARK + ASSOCIATES
  • DICK CLARK + ASSOCIATES DICK CLARK + ASSOCIATES
  • DICK CLARK + ASSOCIATES
  • DICK CLARK + ASSOCIATES DICK CLARK + ASSOCIATES
BACK TO TOP